shan.studio

Brunel Bridge / Architecture / Bristol

Client: University project
Year: 2020
Location: Bristol, UK
Programme: Bridge / Public realm
Team: Meg Marumoto / Élise Anderhueber / Jonel Li / Josh Murray
Scope: Concept / Design Development / Technical Design

A collaboration with civil engineering students as part of BSc Architecture at the University of Bath to design a bridge across the Bristol Harbour.

Bouwkunst / Architecture / Amsterdam

Client: Hauser & Wirth (prospective)
Status: BSc Architecture Year 3 Project
Year: 2020
Location: Amsterdam, The Netherlands
Programme: Gallery / artist's residence / meditation garden / restaurant / shop / offices
Scope: Concept / Design Development / Technical Design

The design of a contextually sensitive, sustainable gallery was the brief for this Hauser & Wirth gallery in the Jordaan neighbourhood in Amsterdam.

Guangming Centre / Architecture / Shenzhen

Client: Private
Year: 2019
Location: Shenzhen, China
Programme: Community centre / Restaurant+Bar / Conference rooms / Offices
Status: In construction
Area: 2,165 sq m
Team: van der Architects / Shengcan Yang / William Yu
Scope: Concept / Design Development

Despite being situated 26km from Shenzhen, Guangming has a surprisingly agrarian village-like character. This project is intended to kick-start the creation of a park designated for the education of both agriculture and ecology. The first building to be constructed within this park will be a 2165m² multi-functional visitor’s centre. The double-height structure contains a multi-use space, a couple of small enclosed rooms on the ground floor and a cafeteria on the second floor.

Onsen on the Moor / Illustration

Client: University project

Year: 2019

Location: Bath, UK

A piece for a digital illustration module at university. The fractal-like composition creates a layering of perspective.

WeWork Shinjuku / Tokyo / Japan

Client: WeWork
Year: 2019
Location: Tokyo, Japan
Programme: Co-working space / Offices
Status: Complete
Area: 5,100 sq m
Team: van der Architects
Scope: Design development / Technical design / Project management
Photography: WeWork

Responsible for creating a global cult boom in shared office space, WeWork emerged in Japan with more than two dozen workspaces in Tokyo, with van der Architects responsible for the design development and completion of four offices. The collaborative process with WeWork was thorough and precise, resulting in the delivery of a scheme that is an exemplar of a shared workspace.

Norfolk Crescent Care Home / Architecture / Bath

Client: Bath & Northeast Somerset Council (prospective)
Status: BSc Architecture Year 2 Project
Year: 2018
Location: Bath, UK
Programme: Care home for 24 residents
Scope: Concept / Design Development / Technical Design

A care home situated in Norfolk Crescent, Bath, UK. The formal moves respect the geometry and views of the crescent. Inhabited circulation spaces and an introverted character create a sense of home and a feeling of community for residents.

University Hall / Architecture / Bath

Client: University of Bath (prospective)
Status: BSc Architecture Year 2 Project
Year: 2018
Location: Bath, UK
Programme: Multi-purpose hall / storage facility / meeting room / cafe
Scope: Concept / Design Development / Technical Design

A multi-purpose hall complex for the University of Bath campus. The scheme reflects sensitivity to the existing desirelines, public spaces and material palette of the context.

Nicola Adams Residence / Architecture / Bath

Client: Nicola Adams (prospective)
Status: BSc Architecture Year 1 Project
Year: 2018
Location: Bath, UK
Programme: Residence
Scope: Concept / Design Development / Technical Design

A house for the British Olympic boxer, Nicola Adams. The house is designed around the train-sleep-repeat discipline that Nicola and her team require. The modest and practical layout and material choices are elevated by an attention to detail and sustainability.

The Copper Space / Architecture / Bath

Client: University of Bath (prospective)
Status: BSc Architecture Year 1 Project
Year: 2018
Location: Bath, UK
Programme: Gallery / meeting room
Scope: Concept / Design Development / Technical Design

A freestanding pavilion for exhibiting student works and hosting events, using copper as a primary cladding material. The roof form is visible from surrounding buildings and defines the pavilion's identity.

Uber Hub / Interior / Tokyo

Client: Uber
Year: 2019
Location: Tokyo, Japan
Programme: Service hub / Office
Status: Complete
Area: 380 sq m
Team: van der Architects / SPD Meiji
Scope: Concept to full fit-out
Photography: Josh Lieberman

The client’s requirements for the space – parking space for bikes, waiting and service area for dozens of delivery partners, a conference room, and a regional office on top of all that – meant that this typically small ground floor office in Minato-ku had to work extremely hard to accommodate the programme. Office-related functions were housed in an L-shape flanking a generous front-of-house area.

Mollino Booth / Architecture / Bath

Client: Carlo Mollino Estate (prospective)
Status: BSc Architecture Year 1 Project
Year: 2018
Location: -
Programme: Exhibition Booth
Scope: Concept / Design Development

An exhibition structure for the Casa del Sole Side Chair (1953) by Italian architect Carlo Mollino. The sinuous timber structures reflect the curves of the chair and draw the eye towards the central piece.

Wallenius Wilhelmsen / Interior / Tokyo

Client: Wallenius Wilhelmsen Oceans
Year: 2019
Location: Tokyo, Japan
Programme: Office
Status: Complete
Area: 760 sq m
Team: van der Architects / CBRE
Scope: Concept to full fit-out
Photography: Josh Lieberman

This corporate interior fit-out for Wallenius Wilhelmsen’s Tokyo office featured a logical separation of spaces that met the needs of each one of their staff. A ‘ship’ composed of meeting rooms and focus spaces runs down the length of the scheme, dividing the brightly-lit desk zone near the facade and the utility zone near the core. The bow of this ship culminates in a breakout and free-address space. Here, the prevalence of calming cement-textured surfaces gives way to a warm and soft space treated in neutral hues.

Dental Laboratory / Interior / Tokyo

Client: Dental technology company (Private)
Year: 2019
Location: Tokyo, Japan
Programme: Office / medical equipment facility / training rooms
Status: Complete
Area: 1225 sq m
Team: van der Architects / CBRE
Scope: Concept to full fit-out
Photography: Vincent Hecht

The client, a dental company, requested a demonstration space, training rooms and offices for this Yokohama office. The technological requirements and need for flexibility were major underpinning factors of the brief - these were handled with careful attention to detail. Raised platforms, acoustically separated machine rooms and flexible dividers are among the quiet features that enhance the space.

Immortals / Concept

Location: Svalbard, Norway
Year: 2019
Status: Competition

Submission for the 120 Hours competition.

They will live forever.

They ran a bio-hacking research facility in search of the cure to aging. But when death approached and biological immortality proved elusive, they opted for the next best thing: digital immortality. They – or a version of them – live on for eternity in the Arctic, where there are lax laws for such fringe technologies and natural barriers against sabotage.

100 years later.

Our identities are now defined by far more than our physicality, but by our entire online footprint and digital history – an alter-ego of bits and bytes. However, the world has plunged surely into digital chaos. Hacking, impersonation and data loss have become commonplace. Even the identities of the dead continue to change as people attempt to revise history through misinformation and deletion.

For those who can afford it, a Pyramid in the most remote location of Svalbard was the one way to protect their true identity forever. Its primary feature is a server farm which hosts every possible aspect of the person – complete neural profiles, digital recordings and 3D scans, and even AI systems that emulate the deceased’s personality by scouring their data. The satellite dish enables secure transmission of the data to anywhere in the world.

The corpse of the person is stored in a deep-freeze capsule, preserved for the day when biological resurrection becomes possible.

They shall have to settle for digital resurrection for now, locked away in a complex of digital pyramids for modern-day pharaoh.

A Very Serious Game / Illustration

Client: Impact Hub
Year: 2017
Medium: Pen and digital

A mural for the Singapore co-working office of Impact Hub. A wacky and fun-filled visual escape for users of the space.

Explore a zoomable view of the work here.

Ascott Living Magazine / Illustration

Client: The Ascott Ltd
Year: 2017
Medium: Pen and digital

Editorial illustration for the global edition of Ascott Living Magazine.

The Weight of a Soul / Illustration

Client: Chin Kee Yong
Year: 2017
Medium: Pen and digital

Game maps for Weight of Soul, a mystery-horror game.

Poppi / Web design

Client: Poppi Collective
Year: 2017
Medium: Digital

Website mockups for startup Poppi, a social portal for creatives.

Gorilla Juice Press / Graphic design

Client: Gorilla Juice Press
Year: 2018
Medium: Pen and digital

A one-month stint at a cold-pressed juice company as the in-house graphic designer. I conceptualised and created promotional material, a corporate deck, and a website redesign.

Marcus + Rachel / Illustration

Client: Private (Couple)
Year: 2017
Medium: Pen and digital

A commission for a couple tying the knot. A large-scale illustration piece accompanied by wedding invitation designs.

TS + Michelle / Illustration

Client: Private (Couple)
Year: 2017
Medium: Pen and digital

A commissioned piece for a couple’s anniversary.

Jade + partner / Illustration

Client: Private (Couple)
Year: 2017
Medium: Pen and digital

A commission for a couple's anniversary.

Werewolf / Illustration

Client: Personal project
Year: 2016
Medium: Digital

A redesign of the party game Werewolf, traditionally played with poker cards. Players are secretly assigned roles under two teams – Villagers and Werewolves.

Kezu City / Illustration

Client: Personal project
Year: 2014
Medium: Pen and ink / 140cm x 420cm

The vastness and vibrancy of an imaginary city captured on a 3-part illustration. Concepts of environmental issues, migration and socioeconomic division are woven into the piece.

Urban planning principles were called upon to distribute the boroughs and streets. The piece was done over the course of 7 months, drawing inspiration from the architecture and urban form of cities such as Venice, Singapore, Rio and others.

Explore a zoomable view of the work here.

(c) shan.studio

Built with Berta.me